2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Met mijn tijdmachine door vijf jaar bloggen

tijdmachine

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat mijn allereerste blogpost online kwam. Alweer vijf jaar deel ik via mijn blog met jou alles wat ik mee maak. Zij het niet met woorden, dan zij het wel met foto’s of quotes en af en toe een video. Dat verdient een tijdmachine!

Kelly’s Blog

Het begon allemaal met Kelly’s Blog. 12 juli 2015 ging ik zogenaamd met de billetjes bloot in mijn eerste artikel en daar voegde ik bovenstaande quote aan toe. Op Instagram schreef ik “curious how this will go further!”. Nou Kel, het was het begin van een geweldige hobby en een bijzonder avontuur!

Ieder vrij moment besteedde ik wel aan Kelly’s Blog. In het begin nam ik je mee door mijn week met Instagram foto’s en daarna werd dat een 365 dagen challenge. ‘365 days of Kelly!’. Geweldig om te kunnen doen, want toen was eigenlijk iedere dag wel anders. Op vakantie op Callantsoog besloot ik aan de slag te gaan met Youtube. Mandy en Jordy maakte voor mij een logo en een intro en dat is waar een volgend avontuur begon!

Ik was trotser dan trots op mijn plekje op het wereld wijde web. Kelly’s blog was echt he-le-maal mijn dingen en dat schreeuwde ik het liefst van de daken. Dat ik na een aantal maanden mijn eerste samenwerking had met Lucardi was dan ook iets waar mijn hart een sprongetje van maakte. Niet zo zeer om het horloge wat ik mocht uitzoeken, maar om het feit dat een bedrijf het zag zitten om mij een artikel te laten schrijven over een van hun producten.

The Dutch Notebook

tijdmachine

Maar goed, Kelly zou Kelly niet zijn als er een verandering van naam bij zat. Ik vond Kelly’s blog niet zo goed passen bij het geen wat ik wilde bereiken. Het werd The Dutch Notebook. Een plek alsof het mijn online notitieboek was waar ik alles kon noteren en dat dan met jou deelde. Achteraf denk ik wel eens “Waarom?!”. Maar toen was het voor mij logisch. En het was prima. Natuurlijk moest ik weer wat stapjes terug doen, weer opnieuw beginnen met naamsbekendheid, maar ik deed het met heel veel plezier.

Ik schreef over allerlei dingen! Ik nam je mee in woorden tijden mijn eerste keer in Engeland. (Voor die blogpost nam ik een notitieboekje mee waar ik 3 dagen een dagboek bij hield om het vervolgens te kunnen verwerken als blog. Geniaal.) Ik schreef reviews over nagellak en lipsticks, deelde shoplogs, vulde tags in, gaf je een kijkje in mijn brein, schreef columns en deelde mooie quotes of muziek.

Ballontraebay

starter

En toen kwam daar het idee om van ‘The Dutch Notebook’ ‘Ballontraebay’ te maken. Heel eerlijk gezegd weet ik niet meer waarom, maar volgens mij was het vooral te doen om het feit dat het dan wat persoonlijker zou worden. Nu is mijn blog altijd een verlengde van mijzelf geweest, maar het kon beter. En zo is het ook geworden.

Het werd het verhaal van een 22-jarige starter. Ik nam je mee in ons proces van een huis kopen en samen gaan wonen. Misschien niet in de vorm zoals ik het wilde, omdat ik in die tijd stage liep en dat veel van mijzelf en mijn tijd opslokte. Maar door die slogan wilde ik graag een logo dat leek op ons huis. Mandy ging ermee aan de slag en maakte bovenstaand logo in combinatie met seizoenen en speciale feestdagen. Het is een kopie geworden van ons huis met mijn blauwe gebakje op de oprit, want zelfs aan de kleinste details had ze gedacht.

Toen ik na mijn stage eindelijk weer ruimte in mijn hoofd kreeg begonnen de artikelen ook weer te borrelen. Idemdito voor het plezier dat ik had in de keuken! Ik was ooit begonnen met het idee Kelly’s kookpot, maar omdat ik toen ik thuis woonde niet zo heel veel kookte kwam dit artikel maar af en toe voorbij. Uiteindelijk werd dit een wekelijks, dagelijks en terug wekelijks terugkerend onderwerp. Mijn liefde voor eten en in de keuken staan is groot en ik kreeg enorm veel plezier in het delen ervan.

tijdmachine

In januari 2017 mocht ik vertellen dat ik een trotse suikertante werd. In april 2017 mocht ik het geweldige nieuws aankondigen dat ik een hele trotse Tante mocht worden. Een groot feest waarbij ik je eigenlijk meenam in de weg naar het tante toe worden. De kleine dingetjes die ik al uit enthousiasme kocht, de koe die ik van mijn mentor kreeg en die ik vervolgens naar Roermond vervoerde en ook de keer dat ik mee mocht naar het ziekenhuis voor een controle afspraak. Oh, wat was ik trotser dan trots.

olaf

En toen was het 7 oktober 2017. Het moment dat ik ein-de-lijk Olaf welkom mocht heten op deze vreemde bol. Ik peettante werd. En het moment dat ik eindelijk mijn eerste artikeltje speciaal gericht aan hem kon schrijven. Daarmee was de inspiratiebron voor Bij Zus geboren.

Bij Zus

tijdmachine

1 november 2017 ging Bij Zus live! Een blognaam die een “even op de thee bij Kelly” gevoel moest geven. Even een momentje voor jezelf gevuld met herkenbaarheid, lekkers, positiviteit en eerlijkheid. Ik ben de afgelopen 2,5 jaar vrijwel altijd een open boek geweest en dat wil ik ook graag blijven. Er waren meer dan genoeg momenten dat ik moest leren dansen in de regen. En dan nam ik je mee door middel van een quote of muziek. Wat mij inspireerde, motiveerde en ondersteunde gaf ik jou ook graag mee.

Het lastige als het even allemaal niet zo lekker loopt, het verdriet bij het verliezen van je lieve hond, het verlies van oma Fien, maar ook het ontslag dat ik nam 3 maanden nadat ik mijn diploma had behaald en een baan op zak had. Het was een gigantische rollercoaster en mijn familie, Bij Zus en jij waren mijn vangnet en luisterend of lezend oor.

Maar waar men diepe dalen kent, kent men ook hoogtepunten! En daar nam ik je met veel liefde en plezier in mee. Het moment dat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel, de heerlijke vakanties in Engeland en op Gran Canaria, de komst van onze Jewel, de komst van onze Molly, mijn werk als postbezorger, de ritjes op de vrachtwagen, de gezellige feestjes bij ons thuis en al dan niet meer. Gouden momenten die ik voor altijd op digitaal papier heb staan.

Bij Zus bestaat over een half jaar 3 jaar. De blognaam die langer zal bestaan dan alle blognamen die mijn blog tot nu toe heeft gehad. Het weergeeft vrijwel helemaal wie ik ben. Iemand die gezelligheid een van de belangrijkste dingen vind, die haar deur wagenwijd open heeft staan voor wie het nodig heeft, die je wilt inspireren, amuseren, motiveren, ondersteunen en de persoon bij wie je gewoon mag zijn wie je bent.

De tijdmachine van bloggen

Dit digitale plekje op het internet is voor mij van onschatbare waarde. Het is gevuld met bloed, zweet, dikke tranen en smiles van oor tot oor. Het is een soort tijdmachine geworden die me in woorden en foto’s terug brengt door de afgelopen 5 jaar.

De eerste 5 jaar bloggen zijn een feit. En ik krijg kippenvel bij het idee dat de Kelly waarover je in 2015 kon lezen niet de Kelly meer is die in 2020 voor je schrijft. Mijn blog en ik zijn gegroeid en ook al zijn we nog niet daar waar we zijn willen, we leren nog elke dag bij, zetten iedere dag een stap, om uiteindelijk ooit op ons doel te belanden. Het is een volledig uit de hand gelopen hobby geworden met een soort digitale tijdmachine, prachtige samenwerkingen, geweldige volgers en toffe contacten als gevolg.

Vijf jaar, 1827 dagen, met daarin 1109 blogposts, in totaal 18.355 bezoekers en ontelbaar veel dankbaarheid. Dankjewel dat je hier op terecht bent gekomen, dat je hier nog gezellig op de thee komt, of dat je even bent geweest. Onthoud: “Never give up one something you really want, its difficult to wait, but worse to regret!”.

tijdmachine

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juli 13, 2020 / 8:21 am

    Wat een leuk geschreven blog!! Het zijn 5 jaren uit je jonge leven, waardevol en die blijven bewaard.
    Je beschrijft ook weer precies hoe het was of gegaan heeft. In het begin heb ik even moeten wennen aan je “open” schrijfstijl, waar ik nu heel anders op terugkijk. Nu vind ik het juist mooi. Nog heel veel succes met je dagboek en we kijken er altijd naar uit! Een mooie dag en groetjes van opa en oma xxx

  2. juli 16, 2020 / 12:41 pm

    Om te beginnen gefeliciteerd met je jubileum! Wat een inspirerend en tof artikel. Ik ben zelf pas in januari begonnen met bloggen, of althans online bloggen haha. Ik haal er super veel plezier uit én ik herken je gevoel heel erg. Zo leuk om terug te kunnen kijken op je leven via je blog. Keep it going!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: